A. Lange & Söhne Datograph Chronograaf Met Panorama Date “Handwerkskunst”, Fake Rolex

Vijfentwintig jaar geleden lanceerde A. Lange & Söhne zijn eerste uurwerk na terugkeer naar precisiehorlogemakerij – de AUTOGRAPH Chronograaf met Panorama Date. Vandaag is deze klassieker geüpdatet met een nieuw model dat A’s superieure vakmanschap en unieke esthetiek benadrukt. Lange & Söhne, met zijn prachtige details, is zorgvuldig versierd door de ambachtslieden van het merk. De DATOGRAPH Chronograaf met Panorama Date “HANDWERKSKUNST” is een gelimiteerde editie met zeldzame en prachtige wijzerplaat- en uurwerkversieringen.

Sinds de lancering in 1999 wordt de AUTOGRAPH Chronograaf met Panorama Date altijd beschouwd als een maatstaf voor dit type uurwerk. In april 2024, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum, presenteert A. Lange & Söhne twee nieuwe creaties voor dit mechanische meesterwerk: de DATOGRAPH Chronograph Power Reserve Indicator in 18K witgoud met een blauwe wijzerplaat en de DATOGRAPH Chronograph Perpetual Calendar Tourbillon “Lumen” in 18K honinggoud.

Zeldzame en buitengewone details

A. Lange & Söhne presenteert het gelimiteerde DATOGRAPH Chronograph

“HANDWERKSKUNST” horloge om het toch al opwindende 25-jarig jubileum aan te vullen. De kenmerkende decoratieve elementen voegen een verfijnde toets toe aan de klassieke wijzerplaat van dit uurwerk. Sinds 2011 lanceert A. Lange & Söhne gelimiteerde edities van unieke horloges genaamd “HANDWERKSKUNST”, met prachtig versierde wijzerplaten en uurwerken. Met hun geduld, ervaring, scherpe ogen, vaste handen en onvermoeibare streven naar details hebben de decorateurs en graveurs van A. Lange & Söhne het beroemde decoratieproces van het merk naar een nieuw niveau getild. Fake rolex.

Wijzerplaat trillend snijwerk: superieur vakmanschap in een kleine ruimte.

De zwarte rhodium-geplateerde hoofdwijzerplaat en lichtgrijze integrale wijzerplaat van het AUTOGRAPH grote kalenderchronograaf “HANDWERKSKUNST” horloge zijn prachtig trillend gesneden, wat een delicaat driedimensionaal effect van licht en schaduw oplevert. De graveur gebruikt een speciale lijnbeitel om tijdens dit proces een uitstekend korreloppervlak te snijden. De ambachtslieden van het merk moeten een uniforme textuur op een klein vlak creëren en enkele wijzerplaatelementen behouden, zoals het gebogen Lange-logo, minuten- en secondewijzerschalen en tachymeterschalen. Deze elementen weerspiegelen de licht verlaagde subwijzerplaat en het grote kalendervenster en zijn helder en opvallend tegen de reliëfcontour, wat een scherp contrast vormt met de donkere achtergrond. De ambachtslieden van het merk schuinen eerst de randen van de ingelegde schalen en Romeinse cijfers af, satijnen afwerking van het oppervlak en installeren ze vervolgens zorgvuldig afzonderlijk op de wijzerplaat. De wijzers van dit “HANDWERKSKUNST” horloge zijn ook nauwkeurig cirkelvormig afgeschuind en satijn afgewerkt.

De zwarte, vlak gepolijste chronograafhendel toont het hoogtepunt van Lange’s afwerkingskunst.

Het voortreffelijke vakmanschap wordt ook weerspiegeld in de details van het L951.8-uurwerk van de Lange-horlogefabriek. Zo brengt de polijstvakman zwarte polijst aan op het oppervlak van de chronograafhendel. Dit buitengewoon tijdrovende en zeldzame proces zorgt ervoor dat het invallende licht slechts in één richting wordt gebroken. Het hendeloppervlak heeft vanuit bepaalde hoeken een spiegelend effect, terwijl het vanuit andere hoeken helder zwart lijkt. Geïnspireerd door de zakhorloges uit het verleden, heeft het Duitse zilveren 3/4 multiplex een korrelig oppervlak dat het trillende proces van de wijzerplaat aanvult. De mechanische schoonheid van het handmatig opwindbare uurwerk is te zien door de saffierkristallen glazen bodembedekking.

Handgegraveerde balanshaan met een wijnrankpatroon

Het handgegraveerde patroon van de balanshaan is uniek. Dit kleine en verfijnde onderdeel van het uurwerk is versierd met een handgemaakt wijnrankpatroon, waardoor het AUTOGRAPH Panorama Date Chronograph “HANDWERKSKUNST” horloge opvalt. In tegenstelling tot de traditionele Lange-gravure is het wijnrankpatroon reliëf: het is gebaseerd op een licht verhoogd metalen vlak, niet gebeiteld. De graveur heeft buitengewoon veel geduld nodig om alle materialen behalve het patroon zorgvuldig weg te beitelen. Plantenpatronen zijn een traditioneel ontwerpelement met een lange geschiedenis bij Lange. Al toen het merk in de 19e eeuw werd opgericht, werd het eerste precisiezakhorloge versierd met plantenpatronen. Daarom kan dit uurwerk worden beschouwd als een uitstekend voorbeeld van Lange in de mechanische en technische esthetiek van chronograafhorloges.

Het DATOGRAPH Panorama Date Chronograph “HANDWERKSKUNST” horloge is het achtste werk met de naam “HANDWERKSKUNST” en is uitgerust met een 18K gouden kast met een diameter van 41,0 mm en een dikte van 13,1 mm. Vanwege het voortreffelijke vakmanschap is dit meesterwerk wereldwijd gelimiteerd tot 25 stuks en wordt het exclusief verkocht in Lange boetieks. Eind augustus 2024 debuteert het op de Shanghai “Watches and Wonders” high-end horlogetentoonstelling van 2024. Het zal groots worden tentoongesteld op de Concours of Elegance antieke autoshow die tegelijkertijd wordt gehouden in Hampton Court Palace in de buitenwijken van Londen.

Lange’s ingenieuze vakmanschap heeft een nieuw hoogtepunt bereikt in het AUTOGRAPH grote kalender chronograaf “HANDWERKSKUNST” horloge. Of het nu door de wijzerplaat of de saffierkristallen glazen bodem is, de charmante details zijn volledig zichtbaar en getuigen van de buitengewone prestaties van de graveer- en decoratiekunstenaars. Deze decoratieve elementen en afwerkingsdetails worden allemaal zorgvuldig met de hand vervaardigd en tonen een schoonheid die geen enkele machine kan vervangen.”